Een rechter in het Verenigd Koninkrijk heeft bepaald dat een piloot met vliegangst niet ontslagen had mogen worden door zijn werkgever.

De piloot was werkzaam bij luchtvaartmaatschappij Flybe en vloog al ruim zeven jaar korte vluchten. In 2014 werd hij op langere vluchten ingedeeld waarna het tijdens een vlucht naar Florence helemaal mis is gegaan. De man werd duizelig en misselijk en kreeg een paniekaanval.

De maanden erna had de piloot elke keer buikpijn, hartkloppingen en paniekaanvallen als hij moest vliegen. Na een tijd ziek gemeld te zijn probeerde de man het vliegen weer op te pakken maar zijn problemen bleken niet voorbij te zijn. Toen hij op 17 juni 2016 zich weer ziek meldde, werd hij definitief ontslagen.

De rechter is van mening dat de luchtvaartmaatschappij meer had moeten doen om de piloot te begeleiden. De piloot kan ook ander werk doen bij Flybe zoals bijvoorbeeld vliegen op kortere afstanden waar hij geen problemen mee heeft. Het bedrijf krijgt nu een maand de tijd om eruit te komen met de piloot en anders bepaalt de rechter verder hoe de zaak afgehandeld moet worden.

Reacties

reacties