Een bizarre verhaal uit Nieuw-Zeeland waarbij een vrouw haar uitkering verloor na twee romantische Tinder dates.

Dat meldt het slachtoffer tegenover lokale media. Het gaat om een alleenstaande moeder van drie kinderen die onlangs haar baan verloren had kreeg een werkloosheidsuitkering. Ondertussen ging ze ook af en toe op date met mannen.

De vrouw vertelde de toezichthouder van de uitkeringsinstantie WINZ dat ze twee keer op date was geweest en dat de man had betaald. Dit zag de betreffende medewerker als een relatie en dat de vrouw op het kon rekenen voor geld. Zodoende werd de uitkering stopgezet.

Sindsdien zit ze in de bijstand en voelt zich vernederd en is enorm gestrest. Maar de autoriteiten hebben hoogte gekregen van het verhaal van de vrouw en melden dat de dates niet de reden waren voor het stopzetten van haar uitkering.

Volgens het verantwoordelijke ministerie was er een tip binnengekomen dat ze met iemand samenwoonde en een hypotheek had. Daarnaast zou de vrouw niet zijn komen opdagen op twee afspraken. Het slachtoffer heeft hier ook op gereageerd en zegt dat de verklaring van de autoriteiten onzin is. Naar eigen zeggen staat haar telefoon altijd aan en checkt ze altijd alle emails en brieven. Ja, wie moet je nou geloven?

Reacties

reacties