Als je zo rijk bent dat je zelfs een extreem dure autosleutel nodig hebt moet je je aanmelden bij het Finse bedrijf Awain Key. Daar kan je de duurste autosleutels ooit laten maken.

Een oud-journalist uit Finland ontdekte tijdens het testen van dure sportwagens dat de fabrikanten weinig oog hadden voor hun autosleutels. Daarop besloot de man om zelf maatregelen te nemen en heeft samen met een ontwerper en horlogemaker het bedrijf Awain Key opgericht.

De sleutels worden gemaakt in een zeer gelimiteerde oplage en de klant mag zich bemoeien met ontwerp en meer. Volgens Awain werken de sleutels op auto’s van Aston Martin, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Maserati, Maybach, Mercedes-Benz, McLaren, Porsche en Rolls-Royce.

De prijzen begin bij 49.000 euro voor de Quantam met 354 diamanten. De prijs van de Serenity, die belegd is met liefst 1.250 diamanten, kost tenminste 89.000 euro. De duurste van het trio is de Phantom. Deze kost maar liefst 500.000 euro en heeft in totaal 34,5 karaat aan diamanten.

Reacties

reacties